Spanien del 8 - Tjurfäktningen

Haha, min sötnos! ♥
 
Alltså hur ska man beskriva denna händelse?! Galet, spännande, hemskt, kul, otäckt, underhållande, obehagligt.. 
Alltså så många kännslor på en och samma gång! Det går inte riktigt att återberätta, därför denna feta bildbomb som får visa allt istället, haha!
 
Men om jag ska beskriva lite hur allt gick till: Allvarligt, läs inte om du är kännslig!! I och försig har ni ju redan sett det mästa på bilderna.. men i alla fall, haha! - I stora drag så ska tjuren dö. Först kommer tjuren in (redan lite skadad) och ska tröttas ut och retas upp innan någon eller själva matadoren kommer in och ska sätta sex stycken "spjut" i tjuren (det är dom som hänger fast i tjuren på bilderna) så att den blir riktigt utmattad och skadad.. Och när detta gjordes var dom alltid flera stycken med rosa skynken för att förvirra och distrahera tjuren sammtidigt. Det kommer även in ryttare och sticker tjuren lite med stora spjud för att skada den ytterligare lite till.
 
Efter allt detta plågeri kommer själva matadoren in med det röda skynket och showar. Slutet går ut på att sticka ihjäl tjuren med ett svärd (två om det behövs) så att den faller ihop. Medans matadoren tar emot all berömmelse och jubel går en annan fram och tar slutsticket i huvudet så att den dör helt och hållet. Tjuren dras ut, folk aploderar och kastar in saker till matadoren som tar emot alla aplåder, några dommare bedömmer uppvisningen med hjälp av att hänga fram en duk med en färg på och arenan snabbstädas på blod innan nästa tjur kommer in. Sammanlagt var det tre matadorer och sex tjurar under föreställningen! Ni kan se alla momenten på bilderna! 
 
Jaa, som sagt.. det här är sjukt! Och det är galet att sådant här djurplågeri är tillåtet!! Men det var häfftigt, det kan man inte komma ifrån! Det är en upplevelse man alltid kommer att komma ihåg och en erfarenhet att se hur allt detta gick till! Det är ju trotts allt en av Spaniens "nationalsporter"!
 
Övrigt? Jo vi kom dit när det var näst intill folktomt, så vi trodde att det skulle bli lite folk.. Arenan fylldes! Matadoren kollar rakt in i kameran och jag lyckas trycka av, haha stolt över den bilden*! När vi ska ut ur arenan var man tvungen att gå över allt blod där tjurarna dragits ut (se bild)! Och vi avslutade kvällen på bästa sätt med mys och käk nere i hamnen innan vi åkte hem igen efter en heldag i Alicante! Händelserik dag med mycket blandade känslor må jag säga!
Allmänt | Permalink


Kommentarer

Kommentera gärna inlägget här nedan :)

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras inte)

Hemsida/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback