Dag 3 NYC - Ground Zero, museum om 11/9 och Empire State Building

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Något jag verkligen ville till i New York var Ground Zero, minnesplatsen för attentaten 11 september 2001. Vi åkte dit med bussen och när vi kom dit var allt så mäktigt, det var liksom en sorg över alla som var där. Vi gick även på det relativt nyöppnade museumet med föremål, filmer och foton från den dagen, fakta och bilder på alla som dött och på attentatsmännen! Det som berörde mig mest var olika sms från människorna som satt på planen hem till nära och kära, bilder på de som hoppade, filmer och bilder på människorna på gatorna, brandmännen och poliserna som jobbade under de timmarna.. Det går inte riktigt att beskriva, men man mådde riktigt dåligt när man gick där inne! 
 
Efter timmarna där World Trade Center hade stått åt vi god indisk mat! Sedan började vi ta oss vidare till Empire State Building! På vägen stannade vi i några parker där jag fick riktiga närbilder på en söt liten ekorre!! Hihi, det var två stycken som inte var alls rädda! 
 
Hur som så kom vi fram till Empire! Jag har haft så fruktansvärd ont i ryggen de här dagarna (dåliga skor + långa gångsträckor är inte det smartaste) så att ta sig upp sista biten i tornet (vi valde att gå pågrund av de långa köerna till hissen) var inte det bästa jag gjort.... Men väl uppe var det helt fantastiskt!! Man såg ut över precis hela New York, vi hade prickat in så att vi skulle få se solnedgången där uppifrån också! Sjukt mäktigt! 
 
Sedan skulle vi ner igen, samma visa igen med hissen, så det blev trapporna! Det var ännu värre på nervägen, den indiska maten var bokstavligt talat på väg upp igen... Haha, aja jag klarade mig hem tillslut och resten av NY resan gick jag på Ipren! Dock är jag fortfarande på jakt efter nya skor som kan hjälpa mitt ryggont, men det ska tydligen vara helt omöjligt att plussa ihop storlek - bekväma - utseende - pris - till ett par skor till mig! :( Jakten fortsätter!
Permalink | Trackbacks | Allmänt | by Elina Liljegren | 0 Kommentarer


Dag 2 NYC - Frihetsgudinnan, Krigs monument och Mamma Mia

























Dag två gick vi upp extra tidigt och åt frukost för att vi skulle slippa de extremt långa köerna ut till Frihetsgudinnan! Och självklart strulade det så vi fick gå en lång sträcka för att hamna vid rätt hamn och rätt båt... 

På vägen när vi gick köpte vi varsin dricka och stannade vid ett monument om Vietnamkriget! Man blev riktigt berörd av alla citat och äkta brev som hade skrivits av de amerikanska soldaterna på den stora väggen!

När vi äntligen kom fram till rätt båt åkte vi ut på den lilla ön där Frihetsgudinnan stod! Vi tog en paus i gräset med bland annat en lemonad innan vi kollade in statyn!

När vi var påväg hem igen stannade vi till och spontanköpte biljetter till Mamma Mia musikalen som började om två timmar! Vi skyndade hem, käkade varsin sallad och tog en dusch innan vi gick vidare till Broadway!

Alltså musikalen var helt underbar!! Den var verkligen hur bra som helst! Satt och log och skrattade igenom hela föreställningen! Man fick inte fota undertiden vilket var lite synd.. haha! Men hade faktiskt inte förväntat mig det, men den var verkligen grym!! Dock var den ju precis som filmen, men så värd att gå på ändå!
Permalink | Trackbacks | Allmänt | by Elina Liljegren | 0 Kommentarer


Dag 1 NYC - Båttur runt Manhattan, Central Park och Harlem























Som jag nämnde så bodde vi på ett riktigt sunkhotell.. Men så värt i och med att det låg precis vid Time Square, två minuter ifrån New Yorks kärna! 

Direkt när vi kom ut på gatan första morgonen träffade vi en asskön kille (som vi hälsade/snackade med varje dag sen, haha!) som sålde ett paket till oss där det ingick guidad båttur runt Manhattan, obegränsad guidad buss som åkte runt överallt, Frihetsgudinnan, åka upp i Empire State Building, ja ni fattar.. Alla sevärdheter i ett paket! Så vi slog till och hoppade på "Hop on, hop off" bussen och åkte ut till båtturen runt Manhattan! Sjukt häftigt var det!! Det var först då man fattade hur stor och mäktig staden var! Vi fick se frihetsgudinnan och hela södra Manhattan utifrån vattnet!

Efter det gick vi och köpte mat! På vissa lunchställen fanns det plockmat (+ massa frukter och bär!!!) som man fick välja bland, helt klart att rekommendera! Sinnesjukt gott och fräscht efter den oljiga frukosten med vitt bröd, bacon, ägg och smöriga potatis.. haha! Inte riktigt min grej så frukt var väldigt efterlängtat! 

Hur som så tog vi med oss lunchen  och satte oss i Central Park! Så himla fint där! Extremt skönt efter all stress ute på gatorna också.. Den platsen behövs verkligen i NYC så man kan hinna andas lite, haha! Vi tittade på John Lennons minnesplats, vandrade lite vid de olika sjöarna, köpte varsin glass och tog en paus i det gröna gräset! :)

Mätta och goa hoppade vi på bussen igen (den kom och gick lite hela tiden, sjukt smidigt!) och åkte på en liten guidning ut till Harlem! Det var inte så pass ruffigt och nerfallet som man hade föreställt sig.. Men det kändes som man hade kommit till en helt annan stad!! 

"Hemma" igen gick vi ut på Time Square på kvällen och kollade in staden lite.. NY lever verkligen upp på kvällen! Sjukt ställe alltså, haha! 

Allt detta gjorde vi första dagen! Resten utav dagarna var lika dana de med! Knappt en sekund med vila, full rulle från morgon till kväll! Bara efter en enda dag och efter alla nya intryck kändes det som vi hade varit iväg i minst tre, haha!
Permalink | Trackbacks | Allmänt | by Elina Liljegren | 1 Kommentarer


Framme i Miami!!


Vi har verkligen haft grymma dagar i New York! Nu har vi kommit fram på hotellet som vi ska bo på här i Fort Lauderdale, en stad precis utanför Miami, i fyra nätter! De lovades wifi på rummet och på hela hotellet men det funkar bara på vissa ställen ibland till och från... Men ska förhoppningsvis hinna och kunna sätta ihop lite inlägg om dagarna i New York! Har haft med mig kameran på allt vi varit runt på, men de bilderna kommer upp när vi kommer hem till Sverige igen! :) Har självklart så sjukt mycket att visa och berätta och det blir ju bara ännu mer nu när vi ska bila runt i Florida resten utav tiden! Rummet är riktigt najs, det är helt störst varmt ute och vi har havet på andra sidan gatan!! Vi kommer ha det så jäkla bra här!
Permalink | Trackbacks | Allmänt | by Elina Liljegren | 0 Kommentarer


Gör New York 👌🗽🇺🇸

Permalink | Trackbacks | Allmänt | by Elina Liljegren | 0 Kommentarer


Framme i USA!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
(Inlägget skulle egentligen postats imorse men kommer upp nu istället, typ fjorton timmar senare, haha!)
 
Nu är vi äntligen framme och har haft våran första dag i New York!! Efter lång väntan i köer på flygplatsen och stressen över försenade tåg kom vi skönt nog iväg som planerat med flyget kvart i sex! Själva flygningen tog bara 7 timmar, 30 minuter och 26 sekunder (tog exakta tiden från start till landning.. haha!) Skönt att det gick så pass fort! Hur som så tog vi oss vidare till vårt hotell som ligger mitt i centrala New York! 100 meter ifrån Times Square!! Dock riktigt sunkigt en-stjärnigt hotell, dammigt och skitigt så man knappt kan ta i saker och det är stopp i avloppet.. Men det får man ta, haha! Efter att sprungit ut en snabbis på stan (MÄKTIGT) kom vi i sängs ungefär vid femtiden på morgonen svensk tid.. Efter att vara klarvaken gick jag upp kvart i sju USAs tid... Lite omställning med sex timmar alltså, haha! Men nu blir man ju bara morgonpigg.. Värre när man kommer hem till Sverige sen igen! Nu har vi ätit frukost och idag ska vi åka ut med en båt och kolla på Frihetsgudinnan! Ahhh, så spännande alltihop, kan knappt vänta!! 😁
Permalink | Trackbacks | Allmänt | by Elina Liljegren | 1 Kommentarer


Påväg!! 🚗 > 🚅 > ✈️ > 🇺🇸

 
 
 
 
 
 
Nu är vi påväg!! Vi lämnade hemma strax innan tio och åkte in till Växjö för att växla pengar och en snabb fika hos mormor innan vi körde vidare mot tåget i Alvesta! Nu är vi snart i Malmö för att byta tåg vidare till Köpenhamn och Kastrup! Sen bär det av mot New York och (nästan) fyra hela veckor i USA!! Vi börjar med att vara fem dagar i New York och sedan ska vi bila runt i Florida resten utav tiden! Det kommer vara lite sissådär med wi-fi, beror lite på vart vi hamnar.. Men jag ska försöka uppdatera så mycket jag kan! :) Det kommer bli såå grymt!!
Permalink | Trackbacks | Allmänt | by Elina Liljegren | 0 Kommentarer


Perfekta dagar

Har haft perfekta dagar med min älskling! Vi åkte till Öland över dagen, badade i havet, vi har fiskat, bakat kladdkaka, myst som bara den, åkt ut med bilen och bara kört, klättrat på höbalar, spelat minigolf, ätit gott och experimenterat med varsin coola, haha! Kom i tisdags eftermiddag och åkte hem nu söndag kväll, för imorgon bär det av till USA! Fyra veckor utan min andra halva, vet ärligt talat inte hur jag ska klara det... Men det var i alla fall skönt att vara tillsamans så mycket som det bara gick nu innan vi skulle åka! ♥
Permalink | Trackbacks | Allmänt | by Elina Liljegren | 0 Kommentarer


x4

Tre plagg och ett litet minne som både jag och Josef köpte ifrån Spanien!
Permalink | Trackbacks | Allmänt | by Elina Liljegren | 0 Kommentarer


Storfiskare

Igår åkte jag och Josef ut tillsamans med hans morfar och fiskade! Både jag och Göran fick upp varsin gädda (äntligen fick jag upp en, haha!) Jag hade en till över ytan men den släppte.. Dom fiskarna vi fick upp tänkte vi slänga tillbaka ner i vattnet direkt men min gädda hade satt kroken så hårt och blödde massa så den fick tyvärr stanna kvar i båten :/ Men vi hade i alla fall en jätte mysig kväll ute på sjön! Vi hade med oss fika ut och det var nästan helt vindstilla och solsken hela kvällen! :)
Permalink | Trackbacks | Allmänt | by Elina Liljegren | 0 Kommentarer


Spanien del 16 - Sista dagen, resan hem

Sista dagen åkte vi tillbaka till en av alla "kinashoppar" och handlade lite småsaker av de sista kontanterna vi hade kvar! Vi hängde vid poolen, spelade kort och bara tog det lugnt de sista timmarna innan det var dags att börja städa och packa så att allt skulle vara klart tills klockan fem på morgonen när vi senast skulle lämna huset och åka vidare till flygplattsen i Alicante! Vi gick och tog en sista sangria/öl på närmsta pub näst sista kvällen också, vilket var supermysigt! Vi plockade även med oss ett gäng citroner ifrån trädet på tomten som fick fylla upp de sista kilona i handbagaget hem, haha! Hemresan gick snabbt och smidigt och vi var tillbaka i Sverige igen! Mormor stod och väntade på oss för skjuts hem och vi blev bjudna på en mysig fika hemma hos henne!
 
Alltså resan var helt fantastisk, huset och hela stället var fantastiskt! Och att få spendera 10 dagar med min stora kärlek och hans föräldrar i Spanien, helt underbart!! Så tacksam! ♥
Permalink | Trackbacks | Allmänt | by Elina Liljegren | 0 Kommentarer


Spanien del 15 - In action sista kvällen vid poolen

Vi hade en aning kul och körde sekvenstagning med hopp hela sista kvällen! Hahaha, alltså dog när brädan gick av på mitten! Fångade allt på bild också, haha! Förövrigt så har jag verkligen bildbombat som fan ifrån denna resan, men det är för att det är så satans kul att ha sen! Man kommer ihåg vartenda liten bild och minns tillbaka! ;)
Permalink | Trackbacks | Allmänt | by Elina Liljegren | 0 Kommentarer


Dagsutflykt till Öland

Igår hoppade jag och Josef in i bilden och tog med oss Lady för att åka och hälsa på Becca på Öland! Vi hade en supermysig dag! Vi åkte in till Borgholm och köpte varsin glass och tog med ner till hamnen! Där träffade vi på Conny, Rasse och mina kusiner med sin nya båt!! Snacka om att jag blev förvånad, haha! Sen åkte vi tillbaka tilll Klinta, tog ett dopp i havet, kollade in lite affärstält och käkade god kebbab, spelade lite kort och sen var det kväll och dags att åka hem igen! Vi stannade till på MC i Nybro innan vi landade hemma igen och jag somnade på sekunden! ;)
Permalink | Trackbacks | Allmänt | by Elina Liljegren | 0 Kommentarer


Spanien del 14 - Undervattenskamera

Vi lekte en del med undervattenskameran! ;)
Permalink | Trackbacks | Allmänt | by Elina Liljegren | 0 Kommentarer


Spanien del 13 - Så mycket kärlek ♥

Så mycket kärlek till denna killen! Älskar honom över allt annat, min andra halva! ♥
Permalink | Trackbacks | Allmänt | by Elina Liljegren | 0 Kommentarer


Kusinerna på besök

Igår var kusinerna på besök! Det händer inte allt för ofta så det var jätte mysigt och roligt med en heldag! ♥ Vi åkte bland annat fyrhjuling och det tyckte dom var svinkul! ;)
Permalink | Trackbacks | Allmänt | by Elina Liljegren | 0 Kommentarer


Spanien del 12 - Vattengympa

Förvånansvärt kul och jobbigt med vattengympa faktiskt! Inte testat på det riktigt innan, men det var riktigt roligt och varigerande mot vad jag tränat innan! Åsa höll i några pass med musik som jag hakade på! Efter detta passet slutade allt i vattenkrig, haha!
Permalink | Trackbacks | Allmänt | by Elina Liljegren | 0 Kommentarer


#swag


Permalink | Trackbacks | Allmänt | by Elina Liljegren | 0 Kommentarer


Spanien del 11 - Shopping i Alicante

Paraden var slut och äntligen var affärerna öppna igen, haha! Under dagen blev det shopping, en mysig lunch, och vi åt goda smoothies! På kvällen när vi skulle ut och äta allihop delade jag och Åsa på en paella, som är lite utav en Spansk nationalrätt! Jag trodde inte att jag skulle gilla det särskillt mycket i och med alla musslor, bläckfisk och sånt som brukar vara i, men jag ville ändå testa på det! Dock hade jag rätt om att det inte riktigt var min grej.. haha! Sen när vi kom hem igen blev det fortsatt kamp på min och Josefs skitgubbe-tunering, sedan blev det ett till nattdopp i poolen! 
Permalink | Trackbacks | Allmänt | by Elina Liljegren | 0 Kommentarer


🇩🇪 VM vinnare - TYSKLAAND!!! 🏆 🇩🇪

SÅ jäkla vackert!!! Dock är inte mina bilder (satt och fotade tv:n) lika vackra... HAHA! Men vafan, måste fånga denna fina händelse!! Tyskland - Argentina 1-0 i förlängning! Fan vad underbart, från start till mål, TYSKLAND! ♥♥
Permalink | Trackbacks | Allmänt | by Elina Liljegren | 0 Kommentarer


IKEA

Blev en liten spontantripp till IKEA idag! Jag köpte en till sovkudde till sängen och lite användbara småsaker som alltid behövs! Nu laddar vi om till VM-finalen om några timmar! :)
Permalink | Trackbacks | Allmänt | by Elina Liljegren | 0 Kommentarer


Spanien del 10 - Skitgubbe, igelkott och Yatzy

En mysig kväll med spel och god mat! Långa, händelserika tuneringar med skitgubbe mellan mig och Josef denna resan, haha! Tävlingsmänniskor båda två så det bara smäller om det! Jag fick även lära mig Yatzy (har inte riktigt spelat det innan, haha) som vi spelade myckt allihop! Det hälsade på en söt liten igelkotte också! :)
Permalink | Trackbacks | Allmänt | by Elina Liljegren | 0 Kommentarer


Fisketur

Som sagt så blev det en runda med kastspöna igår! Men inte en ändaste liten fisk fick vi upp.. :( Dock hade jag en gädda uppe i ytan som släppte! Tråkigt, men vi ger inte upp!! Haha, vi måste ut snart igen och fånga gammelgäddan!
Permalink | Trackbacks | Allmänt | by Elina Liljegren | 0 Kommentarer


Några dagar hemma

I tisdags kom älklingen hit och de senaste dagarna har bestått av VM-semis (HEJA TYSKLAND på söndag i finalen!!!), grillning, mys i husvagnen där vi bäddat upp och sovit på tomten, kortspel, fotbolls lir, mys vid sjön, och nu ska vi spela fifa, kolla en film och i eftermiddag ska även vi ut på sjön och fiska! På bilden är Alfred och hanns kompisar och de fick upp fyra gäddor!! Hoppas på samma fiskelycka för oss senare! ;)
Permalink | Trackbacks | Allmänt | by Elina Liljegren | 0 Kommentarer


Spanien del 9 - En dag vid havet, matlagning och nattdopp

En aning loja bilder, men det får ni ta.. haha!
 
En underbar dag vid havet med bad, Corona, en mega twister (bääästa glassen) och sol! Jag hade med mig min vattenkamera också som vi fotade med! :) När vi kom hem lagade jag och Josef middag! Vi gjorde så att vi och Josefs föräldrar lagade mat varanan dag och diskade varanan.. Så denna dagen stod vi för käket! Det blev en typ av pastasås med olika saker i och varma tomathalvor med getost och lite kryddor på, mums! Sedan blev det ett skönt nattdopp i poolen för mig och älsklingen någon timma efter maten sen!
Permalink | Trackbacks | Allmänt | by Elina Liljegren | 0 Kommentarer


Spanien del 8 - Tjurfäktningen

Haha, min sötnos! ♥
 
Alltså hur ska man beskriva denna händelse?! Galet, spännande, hemskt, kul, otäckt, underhållande, obehagligt.. 
Alltså så många kännslor på en och samma gång! Det går inte riktigt att återberätta, därför denna feta bildbomb som får visa allt istället, haha!
 
Men om jag ska beskriva lite hur allt gick till: Allvarligt, läs inte om du är kännslig!! I och försig har ni ju redan sett det mästa på bilderna.. men i alla fall, haha! - I stora drag så ska tjuren dö. Först kommer tjuren in (redan lite skadad) och ska tröttas ut och retas upp innan någon eller själva matadoren kommer in och ska sätta sex stycken "spjut" i tjuren (det är dom som hänger fast i tjuren på bilderna) så att den blir riktigt utmattad och skadad.. Och när detta gjordes var dom alltid flera stycken med rosa skynken för att förvirra och distrahera tjuren sammtidigt. Det kommer även in ryttare och sticker tjuren lite med stora spjud för att skada den ytterligare lite till.
 
Efter allt detta plågeri kommer själva matadoren in med det röda skynket och showar. Slutet går ut på att sticka ihjäl tjuren med ett svärd (två om det behövs) så att den faller ihop. Medans matadoren tar emot all berömmelse och jubel går en annan fram och tar slutsticket i huvudet så att den dör helt och hållet. Tjuren dras ut, folk aploderar och kastar in saker till matadoren som tar emot alla aplåder, några dommare bedömmer uppvisningen med hjälp av att hänga fram en duk med en färg på och arenan snabbstädas på blod innan nästa tjur kommer in. Sammanlagt var det tre matadorer och sex tjurar under föreställningen! Ni kan se alla momenten på bilderna! 
 
Jaa, som sagt.. det här är sjukt! Och det är galet att sådant här djurplågeri är tillåtet!! Men det var häfftigt, det kan man inte komma ifrån! Det är en upplevelse man alltid kommer att komma ihåg och en erfarenhet att se hur allt detta gick till! Det är ju trotts allt en av Spaniens "nationalsporter"!
 
Övrigt? Jo vi kom dit när det var näst intill folktomt, så vi trodde att det skulle bli lite folk.. Arenan fylldes! Matadoren kollar rakt in i kameran och jag lyckas trycka av, haha stolt över den bilden*! När vi ska ut ur arenan var man tvungen att gå över allt blod där tjurarna dragits ut (se bild)! Och vi avslutade kvällen på bästa sätt med mys och käk nere i hamnen innan vi åkte hem igen efter en heldag i Alicante! Händelserik dag med mycket blandade känslor må jag säga!
Permalink | Trackbacks | Allmänt | by Elina Liljegren | 0 Kommentarer


Svensk sommar

Bilder från igår - Inget slår äckta svensk sommar!
Permalink | Trackbacks | Allmänt | by Elina Liljegren | 0 Kommentarer


Sommaravslutning på jobbet

Hade en fantastiskt trevlig kväll igår med mina fina jobbarkompisar från Venezia! Tyvärr saknades många, men vi hade en sån bra kväll på 4 Krogar! Åt gott, drack gott, jag och några till tjejer beställde in drinken "Love me I'm famous"! Haha, älskar namnet! Så god med! Jag och Isabelle drog hem till henne efteråt och tänkte dra ut, men lagom taggade så hade vi sett fel på tiderna så det var stängt! Liten party pooper om man säger så.. haha! Men gud vad jag tycker om hela gänget på Venezia! Bästa ♥
Permalink | Trackbacks | Allmänt | by Elina Liljegren | 0 Kommentarer


Spanien del 7 - Alicante dag två, väntan inför kvällen

Som planerat så var det shopping som stod på schemat eftersom det blev som det blev igår.. Men tror ni inte att allt var stängt idag också pågrund av den där jäkla festivalen?! Vi fick alltså en hel dag till att bara fördriva tiden på inne i Alicante... Surt som fan, men det var faktiskt helt okej trotts allt.. Vi åt, vandrade runt lite till i staden och letade upp arenan där vi köpte våra biljetter två timmar innan allt skulle dra igång! :) Vi satte oss och tog varsin dricka på en pub precis i närheten. Det var uppenbarligen en tjurfäcktningspub, antagligen var ägaren en gammal matador eller någonting med tanke på allt som fanns upphängt på väggarna, haha! Det var även en tv igång med ungdommar som tjurfäcktades... Alltså jag blev chockad!! Jag vet inte riktigt vad jag hade förväntat mig men jag tänkte nog att det var någon slags av rodeo som vi skulle på... Men det var det inte! Det kändes sjukt att tjurarna skulle huggas ihjäl och dö på slutet!! Visste verkligen inte att det gick till så... Jag kände direkt att jag inte var så peppad på att gå längre.. men biljetterna var ju köpta och om en timma började det!
Permalink | Trackbacks | Allmänt | by Elina Liljegren | 0 Kommentarer


Spanien del 6 - Alicante dag ett

Planen var att åka in till Alicante för en dag med shopping, vad händer? Precis allt är stängt för att det skulle vara en slags festival/parad på kvällen, haha så typiskt! Så vi gick i stort sett runt hela dagen och kollade in staden istället.. Och gissa vad vi hittade?! En tjurfäcktningsarena!! De hade bara några få föreställningar på hela sommaren och nästa var imorgon! Vi blev såklart sugna på att gå så vi bestämde oss för att en dag med shopping imorgon istället (allt skulle vara öppnat igen då) och tjurfäcktning på kvällen skulle bli perfekt! Så vi åkte hem igen och tog oss ett skönt nattdopp i poolen, svettig som man var efter allt vandrande.. haha!
Permalink | Trackbacks | Allmänt | by Elina Liljegren | 0 Kommentarer