Helgen

Lördagsmorgonen började med jobb, lite skjutsning på familjen, sedan bar det vidare mot Alstermo för 10-årsfirande för kusin och tårtkalas! En riktigt mysig helg med älskling och hanns familj! 
Permalink | Trackbacks | Allmänt | by Elina Liljegren | 0 Kommentarer


Första veckan hemma

Kom hem ifrån USA fredag och jobbade lördag.. Det blev söndag eftermiddag och Josef var påväg, kunde inte vara gladare!! Pirrade i hela kroppen, en hel månad ifrån varandra liksom, haha! Vi hann träffas i dryga timmen innan jag var tvungen att åka in till Växjö för jobb.... Kändes rätt så piss att lämna min kärlek direkt när vi fått hålla om varandra igen efter så lång tid!!
 
Min saknade älskling, vad jag saknat honom! Efter att jag skjutsat runt på både Alfred och Josef som började redan på måndagen med en kort skoldag landade vi två i sängen med lite filmmys! Vi såg Divergent! Riktigt bra film som jag verkligen rekomenderar!
 
Tisdag och första dagen i trean för min del! Sååå kul att träffa de saknade vännerna igen som man knappt träffat under hela sommaren!!
 
Onsdag och en mysig natt hemma hos Josef! Så kul att träffa alla hemma i Alstermo igen, mitt andra hem! ♥ Det blev torsdag morgon där jag visade mina skills i fiskbensflätor...
 
Torsdagen fortsatte med en 5 (!!) timmars håltimme vilket resulterade i lite häng uppe på Grand med bästa gänget!
 
Torsdagen och håltimmen fortsatte och vi hamnade på buffe innan det rullade tillbaka till skolan igen!
 
Sammanfattningsvis den perfekta första veckan efter sommarlovet och USA resan då jag fick komma hem och träffa alla underbara människor igen! ♥ ♥
Permalink | Trackbacks | Allmänt | by Elina Liljegren | 0 Kommentarer


Dag 8 Florida - Islands of Adventure

 
 
 
 
 


 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Alltså ursäkta för den totala bildbombningen, haha!!
 
Den här dagen var helt klart lika grym som förra!! Det är i stort sätt samma park men denna är mest inriktad på åkattraktioner! Vi var på det andra Harry Potter landet och var inne på Hogwarts!! Så coolt! Och 3D/bergochdalbana-attraktionen där inne var grym!! Man kom verkligen in i deras värld och flög runt på en kvast, haha!
 
Vi åkte bland annat också in i Jurassic Parkdjungeln med båt och höll bokstavligt talat på att bli slukade av en Tyrannosaurus!! Men precis då föll vi ner från ett vattenstup, haha! Alltså så verkligt, tror att de flesta av rekvisitan är de riktiga ifrån filmerna! Allt blir så jäkla verkligt!! Sen åkte vi även en typ av Flumeride fast fallet på slutet var extremt mycket längre än på Liseberg! Haha, här snackar vi om att bli dränkt!!
 
Berochdalbanan där jag och pappa höll på att svimma i dagen innan var dock inte parkernas värsting, utan den sparade vi till sist idag! Den var helt obeskrivlig, så jäkla bra!! Vi åkte ett åk och sprang ner igen för att få med oss mamma för ett till åk, lagom framme i kön stängde de av allt på grund av "inkommande regnoväder".... Så jäkla bittert, men tur var nog det! Efter fem minuter öste det ner och blixten slog antagligen ner mer än en gång!! 
 
Nu efter denna långa tiden i Florida lär man sig vädret rätt så fort! På förmiddagarna brukar det oftast vara fint och riktigt varmt! Sedan fram på eftermiddagarna brukar skyfall komma in med enormt mycket blixtrar och muller! Det regnar inte lite, utan när det väl drar igång öser det ner och fyller gatorna med vatten på bara några sekunder!! Sedan spricker det upp igen som om ingenting har hänt, haha! 
 
Detta fick bli slutet på dagen och vi avrundade med ett restaurangbesök på området! Hemma igen så satte sig jag och kära broder och pratade om livet på en bänk ända in på natten tills det var dags för sängen! BRA DAG och avslut på denna lilla trippen till Orlando! 
Permalink | Trackbacks | Film & Serier | by Elina Liljegren | 1 Kommentarer


Dag 7 Florida - Universal Studios!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
Jag säger bara WOW, allvarligt talat!! Alltså de kommande två dagarna på dessa parker är bland det coolaste jag varit med om!! 3D, 4D, vatten, eld, luft, alla sorters ljud, effekter, filminspelning, åker in i världar, faller ifrån skyskraporna i New York, blir fångad av Spriderman, flyger runt på Hogwards på en kvast tillsammans med Harry, teatrar med människor blandas med film och riktiga robotar som kommer upp ifrån golvet och börjar skjuta, blir jagad av Terminator, hamnar mitt ibland Transformers strider, åker in i en pyramid och blir jagad av Mumien, ALLT så bra gjort som att det skulle kunna vara på riktigt!!! 
 
Vi ställde oss bara i en kö och hade inte en aning om vad som väntade... Ibland hamnade vi i en "bil" och flög in i en filmvärld, fick på oss 3D glasögon och upplevde sjuka saker medan vi åkte karusellen som slängde oss hit och dit, kom ut blöta av sjuka upplevelser där inne, bli instängd i ett rum som börjar brinna på riktigt, uppleva ett jordskred inuti en spårvagn under jorden när forsande vatten kommer in medan elden hettar på andra sidan... DET GÅR INTE att beskriva dessa sjuka grejer vi fick vara med om under den här dagen, det var SÅÅÅ GRYMT!!! Allt presterade till 110% och det var helt omöjligt att inte vara imponerad när man klev ut, allt chockerade och man slutade inte att imponeras!! 
 
Vi var även på det ena Harry Potter "landet" denna dagen vilket var sjukt häftigt! Jag har nästan bara sett filmerna en gång (Josef gav sig inte förens jag hade sett alla.. Haha!) men man kände ju verkligen igen allt! Så jäkla coolt var det! Staden, affärerna med skyltfönstren och sånt var precis som i filmerna!! Mer kommer om nästa dag då vi var på själva skolan! 
 
Till det lite mer normala så åkte vi (även här lite utöver det vanliga) bergochdalbanor! I en av dom höll jag och pappa på att svimma pågrund av lågt blodtryck och några sjuka loopar efter varandra... Haha!! Det ända negativa var att köerna till en ända atracktion kunde vara upp till två-tre timmar, men oftast inte mer än kanske 45 minuter, men ibland blev det två timmar och fyfan vad man dog i värmen, men oftast var det ändå så värt det!! Efter en helt sjuk dag smet jag och Alfred in på den lite mer barnanpassade delen av parken där vi fann Svampbobshoppen! Vi blev som lyriska barn igen, haha!
 
Det var även 100 års jubileum på parken så de slutade inte att imponera här! Precis innan parken stängdes släcktes allt ned, pampig musik sattes igång och en vattenshow drog igång! Raketer avfyrades och en 100-årig sammanfattning av deras år som filmbolag visades upp på de tre "vattendukarna" samtidigt som himlen lystes upp gång på gång med blixtrar i bakgrunden! Mäktigare kunde det inte bli och dagen avrundades på bästa möjliga sätt!
Permalink | Trackbacks | Allmänt | by Elina Liljegren | 0 Kommentarer


HEMMA igen

Efter att ha rest i typ ett och ett halvt dygn med bil, tåg och försenat flyg, att vakna upp i sin egen säng med katten bredvid sig imorse var helt obeskrivligt! ♥ Vi kom hem igår kväll strax efter åtta efter att ha käkat hos mormor och handlat med lite mat! 
 
Resten utav inläggen ifrån resan kommer komma upp allt efter som! Men nu ska jag bara ta det lugnt innan jag ska jobba ikväll, och imorgon! Sedan ska jag längta ihjäl mig tills imorgon då jag äääntligen får träffa min kärlek igen efter en hel månad ifrån varandra!! 
Permalink | Trackbacks | Allmänt | by Elina Liljegren | 1 Kommentarer


Dag 6 Florida - Shoppingdag i Orlando



En heldag med shopping i Orlando var sedan länge inräknat i USA resan! Orlando är känt för sina nöjesparker, och sin outletshopping! Så att åka dit var för mig givet, haha! Jag hittade äntligen ett par Nike free run som fanns i min storlek, efter allt letande!! Så glad, haha! Var verkligen i behov av dom, och de är ju såå sköna! Köpte även nya snygga träningskläder, endel presenter och annat som jag kommer visa när jag kommit hem sen igen!! 

Där fanns det liksom inte en affär med tillexempel sportutbud med de olika märkena.. Utan alla märken hade varsin egen stor affär! Nike för sig, Adidas för sig, Asics och New Balance för sig och så vidare.. Det var även mycket märkesshopping för en billigare peng än i Sverige! Grymt ställe för shopping må jag lova!! ;)
Permalink | Trackbacks | Allmänt | by Elina Liljegren | 0 Kommentarer


Dag 5 Florida - Kennedy Space Center




















Vi gick upp och åkte raka vägen till Kennedy Space Center! Vi såg 3D filmer ifrån arbeten i rymden och åkte med buss ut och såg de riktiga uppskjutningsområdena! Vi fick även se raketer och andra riktiga saker som använts! Det var bland annat härifrån uppskjutningen till månen skedde så det var väldigt häftigt att se saker där! 

När vi skulle tillbaka började det spöregna, igen... Haha, alltså Floridavädret?! Stekhett ena sekunden och ösregn nästa.. Men efter ett tag slutade det som vanligt och vi tog varsin glass innan vi åkte vidare till hotellet i Orlando! :)
Permalink | Trackbacks | Allmänt | by Elina Liljegren | 0 Kommentarer


🐊🐊


Everglades, dit kommer vi om cirka två veckor efter förra inlägget.. Haha!
Permalink | Trackbacks | Allmänt | by Elina Liljegren | 0 Kommentarer


Dag 4 Florida - Sköldpaddor och uppskjutning

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu var det dags att lämna Fort Lauderdale och åka vidare! Vi har under dagarna sett små inhägnader på stranden där det legat sköldpaddeägg nergrävt! Tydligen är sköldpaddorna väldigt utsatta här så vi åkte till ett ställe i närheten där det var volontärarbete som tar hand om skadade sköldpaddor!
 
På första bilden är det precis nykläckta ungar, bara några dagar gamla som simmar i små bassänger! Och de var fastbundna i skalet för att inte simma in i kanten och skada sig i början i och med att de inte ser så bra när de är så små... 
 
Det var även äldre sköldpaddor som de tog hand om där som svalt saker som människorna kastat i haven, vissa hade blivit attackerade av hajar eller blivit påkörda av båtar och åkt in i propellerna... Det var hemskt att höra allt sköldpaddorna varit med om och blivit utsatta för! Men det var samtidigt så fint och intressant att gå runt där och se dom bli ompysslade! De hade även andra fiskar och fjärilar i en park där som man kunde gå runt och kolla på! :)
 
Vi åkte vidare och jag åt en jätte god sallad med jordgubbar och annat gott i! Sen kom vi fram till stället där vi skulle bo, och planen var att vi dagen efter skulle åka till Kennedy Space Center! Vi kom fram och när vi klev in på rummet hade vi typ en djungel utanför fönstret, haha! 
 
Denna kvällen skulle det skjutas upp en satellit som man skulle kunna se ifrån stranden! Så vi gick dit och badade lite för att kolla läget innan vi gick tillbaka, käkade och badade i poolen i mörkret i väntan på att klockan skulle bli rätt tid för uppskjutningen! Vi gick ner till stranden igen och nu var klockan runt halv tolv! Men det började blixtra på himlen vilket gjorde att det tyvärr inte blev någon uppskjutning som vi kunde se...
Permalink | Trackbacks | Allmänt | by Elina Liljegren | 0 Kommentarer


En hel månad utan dig


En hel månad utan min andra halva... Men bara en knapp vecka kvar nu!! Saknar dig älskling! ❤️❤️ 
Permalink | Trackbacks | Allmänt | by Elina Liljegren | 0 Kommentarer


Dag 3 Florida - Sista dagen i Fort Lauderdale

 
 
 
 
 
 
 
 


Början av förmiddagen spenderades på hotellet med wifi för att boka två nya hotell framöver! Det ösregnade nu också, men så fort det slutade drog jag och Alfred oss ner på stranden medan päronen fortsatte med bokningarna! 
 
Solen kom fram till och från men det var rätt så mulet.. Dock var det rätt så skönt så man slapp springa och doppa sig vart femte minut pågrund av överhettning, haha! Men alltså detta regnandet... På eftermiddagen fortsatte det, och det inte lite!!!
 
När det väl slutat regna (tillfälligt i alla fall, haha!) satte vi oss på hotellets mysiga resturang för mat och kortspel senare på kvällen! 
Permalink | Trackbacks | Allmänt | by Elina Liljegren | 0 Kommentarer


Dag 2 Florida - Miami i ösregn




















Vi bestämde oss för att åka in en heldag till Miami för sol och bad! Vad händer? Värsta ovädret på länge!! Det bara öste ner och man blev dyngblöt av att gå ut tre sekunder... Det blev en liten snabbshopping och god lunch under uppehållet på förmiddagen innan allt drog igång igen! Det klarnade upp relativt och solen tittade fram så vi slapp turligt nog regnet resten utav eftermiddagen i alla fall!

Vi hamnade på beachen fram på kvällen och åt sedan gott på resturang innan vi åkte hem igen glada över att fått se Miami i annat än ösregn! ;)
Permalink | Trackbacks | Allmänt | by Elina Liljegren | 0 Kommentarer


Grattis på födelsedagen fina pappa! 🎂🎈

Permalink | Trackbacks | Allmänt | by Elina Liljegren | 0 Kommentarer


Dag 1 Florida - Fort Lauderdale












Vi vaknade upp på morgonen första dagen i Fort Lauderdale redo för sol och bad! Såå skönt med en liten lugnare dag efter de hektiska dagarna i New York med fullspäckat schema från morgon till kväll! 

Vi åt en enorm frukost på hotellet precis vid vattnet, hade en heldag på stranden, åkte på en liten tripp i våran bil längs strandpromenaderna och jag åt min första (extremt goda) Amerikanska hambörjare! ;) Vi handlade också lite frukost till dagen efter innan vi åkte hem igen och la oss!
Permalink | Trackbacks | Allmänt | by Elina Liljegren | 1 Kommentarer


Från New York till Florida







Vi vaknade upp på morgonen i New York och packade ihop våra grejer för att åka till flygplatsen och flyga vidare till Miami! Väl framme hämtade vi ut våran hyrbil som vi ska ha nu i resten utav tiden i USA! Vi körde vidare mot Fort Lauderdale där vi ska bo i fyra nätter för sol och bad! Efter att det krånglat endel med bilen kom vi iväg senare än planerat så det blev ett stopp på Taco Bell för lite tacos! ;)

Fort Lauderdale där vi skulle bo ligger precis utanför Miami, och när vi väl kom fram var första intrycket helt grymt! Jätte mysigt och bra hotellrum (dock svårt att få sämre rum än i NY, haha) och havet på andra sidan vägen!! Tre dagar här med sol och bad kunde inte kommit mer lägligt efter att svettats floder i New York i fem dagar!
Permalink | Trackbacks | Allmänt | by Elina Liljegren | 0 Kommentarer


🏊🌴


Miami, Fort Lauderdale
Permalink | Trackbacks | Allmänt | by Elina Liljegren | 0 Kommentarer


Dag 5 NYC - Museum, Wall Street, Brooklyn Bridge och Kinatown

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dag fem och sista dagen i New York! Vi åt frukost på stan och tog sen bussen vidare till ett indianmuseum där vi gick en stund! Efter det vandrade vi runt på Wall Streets gator och tittade innan vi gick vidare till Brooklyn Bridge, vilket bara det var häftigt i sig! Fler bilder kommer med systemkameran när vi kommer hem igen! :) 
 
Vi var sugna på att kolla in Kina Town också innan vi skulle åka vidare, så vi gick dit! Vi åt gott och efter maten fick man en sådan där lyckokaka som man sett i serier och på film, haha! 
 
Men alltså det var helt sjukt, man var liksom inte i New York längre! Allt stod på kinesiska, all mat i affärerna var kinesisk, husen var annorlunda och vart man än kollade så såg man bara kineser! Haha, det kändes verkligen som man hade kommit till Kina!
 
Efter maten köpte vi med oss lite olika frukter från stånden längs med gatan och tog med oss hem på rummet! Efter det drog jag och Alfred ut en sista runda på stan innan vi skulle vidare med flyg till Florida på morgonen dagen efter!
Permalink | Trackbacks | Allmänt | by Elina Liljegren | 0 Kommentarer


Dag 4 NYC - Shopping till midnatt

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi körde stenhårt på sevärdigheter i fyra dagar i New York, så det kändes riktigt fint med en shoppingdag mitt i allt som ett litet break! Dock tog det ett tag för mig, mamma och kartan att ta oss dit vi ville.. Haha! Men vi hittade till VS och tog sen en fika på Starbucks innan vi träffade på grabbarna igen för lunch! När vi gått i lite fler affärer satte vi oss i en mysig park innan vi började dra oss mot Rockefeller center! 
 
Självklart var allt stängt när vi kom dit.. Men Alfred och jag gick ner ändå och sprang runt i den "underjordiska gallerian" medan mamma och pappa satte sig på en jätte mysig uteservering! Alltså när jag och Alfred lyckades komma upp igen kom vi upp i ett helt annat hus på en annan gata.. Haha, lagom förvirrande! 
 
Vi tog oss hem igen och stannade till på den enorma M&M affären! Alltså gaaalet där inne! Tre våningar med bara M&M saker?! Päronen satte sig på Röda trappan vid Times Square och drog sig hemåt sen.. Men jag och Alfred kände oss inte riktigt färdigshoppade.. Vi körde maratonshopping till klockan tolv på natten, haha! De är grejer det när affärerna är öppna tills klockan ett! ;)
Permalink | Trackbacks | Allmänt | by Elina Liljegren | 1 Kommentarer