Dag 1 NYC - Båttur runt Manhattan, Central Park och Harlem























Som jag nämnde så bodde vi på ett riktigt sunkhotell.. Men så värt i och med att det låg precis vid Time Square, två minuter ifrån New Yorks kärna! 

Direkt när vi kom ut på gatan första morgonen träffade vi en asskön kille (som vi hälsade/snackade med varje dag sen, haha!) som sålde ett paket till oss där det ingick guidad båttur runt Manhattan, obegränsad guidad buss som åkte runt överallt, Frihetsgudinnan, åka upp i Empire State Building, ja ni fattar.. Alla sevärdheter i ett paket! Så vi slog till och hoppade på "Hop on, hop off" bussen och åkte ut till båtturen runt Manhattan! Sjukt häftigt var det!! Det var först då man fattade hur stor och mäktig staden var! Vi fick se frihetsgudinnan och hela södra Manhattan utifrån vattnet!

Efter det gick vi och köpte mat! På vissa lunchställen fanns det plockmat (+ massa frukter och bär!!!) som man fick välja bland, helt klart att rekommendera! Sinnesjukt gott och fräscht efter den oljiga frukosten med vitt bröd, bacon, ägg och smöriga potatis.. haha! Inte riktigt min grej så frukt var väldigt efterlängtat! 

Hur som så tog vi med oss lunchen  och satte oss i Central Park! Så himla fint där! Extremt skönt efter all stress ute på gatorna också.. Den platsen behövs verkligen i NYC så man kan hinna andas lite, haha! Vi tittade på John Lennons minnesplats, vandrade lite vid de olika sjöarna, köpte varsin glass och tog en paus i det gröna gräset! :)

Mätta och goa hoppade vi på bussen igen (den kom och gick lite hela tiden, sjukt smidigt!) och åkte på en liten guidning ut till Harlem! Det var inte så pass ruffigt och nerfallet som man hade föreställt sig.. Men det kändes som man hade kommit till en helt annan stad!! 

"Hemma" igen gick vi ut på Time Square på kvällen och kollade in staden lite.. NY lever verkligen upp på kvällen! Sjukt ställe alltså, haha! 

Allt detta gjorde vi första dagen! Resten utav dagarna var lika dana de med! Knappt en sekund med vila, full rulle från morgon till kväll! Bara efter en enda dag och efter alla nya intryck kändes det som vi hade varit iväg i minst tre, haha!
Allmänt | Permalink


Kommentarer
Postat av: Becca

Så sjukt cooolt!!! :D <3

2014-07-29 @ 08:46:41
URL: http://rebeccaslh.blogg.se

Kommentera gärna inlägget här nedan :)

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras inte)

Hemsida/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback