Dag 4 Florida - Sköldpaddor och uppskjutning

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu var det dags att lämna Fort Lauderdale och åka vidare! Vi har under dagarna sett små inhägnader på stranden där det legat sköldpaddeägg nergrävt! Tydligen är sköldpaddorna väldigt utsatta här så vi åkte till ett ställe i närheten där det var volontärarbete som tar hand om skadade sköldpaddor!
 
På första bilden är det precis nykläckta ungar, bara några dagar gamla som simmar i små bassänger! Och de var fastbundna i skalet för att inte simma in i kanten och skada sig i början i och med att de inte ser så bra när de är så små... 
 
Det var även äldre sköldpaddor som de tog hand om där som svalt saker som människorna kastat i haven, vissa hade blivit attackerade av hajar eller blivit påkörda av båtar och åkt in i propellerna... Det var hemskt att höra allt sköldpaddorna varit med om och blivit utsatta för! Men det var samtidigt så fint och intressant att gå runt där och se dom bli ompysslade! De hade även andra fiskar och fjärilar i en park där som man kunde gå runt och kolla på! :)
 
Vi åkte vidare och jag åt en jätte god sallad med jordgubbar och annat gott i! Sen kom vi fram till stället där vi skulle bo, och planen var att vi dagen efter skulle åka till Kennedy Space Center! Vi kom fram och när vi klev in på rummet hade vi typ en djungel utanför fönstret, haha! 
 
Denna kvällen skulle det skjutas upp en satellit som man skulle kunna se ifrån stranden! Så vi gick dit och badade lite för att kolla läget innan vi gick tillbaka, käkade och badade i poolen i mörkret i väntan på att klockan skulle bli rätt tid för uppskjutningen! Vi gick ner till stranden igen och nu var klockan runt halv tolv! Men det började blixtra på himlen vilket gjorde att det tyvärr inte blev någon uppskjutning som vi kunde se...
Allmänt | Permalink


Kommentarer

Kommentera gärna inlägget här nedan :)

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras inte)

Hemsida/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback