Dag 3 NYC - Ground Zero, museum om 11/9 och Empire State Building

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Något jag verkligen ville till i New York var Ground Zero, minnesplatsen för attentaten 11 september 2001. Vi åkte dit med bussen och när vi kom dit var allt så mäktigt, det var liksom en sorg över alla som var där. Vi gick även på det relativt nyöppnade museumet med föremål, filmer och foton från den dagen, fakta och bilder på alla som dött och på attentatsmännen! Det som berörde mig mest var olika sms från människorna som satt på planen hem till nära och kära, bilder på de som hoppade, filmer och bilder på människorna på gatorna, brandmännen och poliserna som jobbade under de timmarna.. Det går inte riktigt att beskriva, men man mådde riktigt dåligt när man gick där inne! 
 
Efter timmarna där World Trade Center hade stått åt vi god indisk mat! Sedan började vi ta oss vidare till Empire State Building! På vägen stannade vi i några parker där jag fick riktiga närbilder på en söt liten ekorre!! Hihi, det var två stycken som inte var alls rädda! 
 
Hur som så kom vi fram till Empire! Jag har haft så fruktansvärd ont i ryggen de här dagarna (dåliga skor + långa gångsträckor är inte det smartaste) så att ta sig upp sista biten i tornet (vi valde att gå pågrund av de långa köerna till hissen) var inte det bästa jag gjort.... Men väl uppe var det helt fantastiskt!! Man såg ut över precis hela New York, vi hade prickat in så att vi skulle få se solnedgången där uppifrån också! Sjukt mäktigt! 
 
Sedan skulle vi ner igen, samma visa igen med hissen, så det blev trapporna! Det var ännu värre på nervägen, den indiska maten var bokstavligt talat på väg upp igen... Haha, aja jag klarade mig hem tillslut och resten av NY resan gick jag på Ipren! Dock är jag fortfarande på jakt efter nya skor som kan hjälpa mitt ryggont, men det ska tydligen vara helt omöjligt att plussa ihop storlek - bekväma - utseende - pris - till ett par skor till mig! :( Jakten fortsätter!
Allmänt | Permalink


Kommentarer

Kommentera gärna inlägget här nedan :)

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras inte)

Hemsida/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback